Friday, October 30, 2009



Ma tahaks muusikat aina valjemaks keerata, sest nii hea kui saab ainult ühte asja korraga kuulata , äkki isegi nautida ?


Milline on hea laul ? Igalühel oma , arvan ma. Aga midagi selles heas laulus on . Sellisesse kategooriasse võiks liigitada lood, mida kuulates lähed viisiga nii kaasa , et unustad ära kui tobedalt sa võid tõmblema hakata ja kui mööda laulda ( kus juures endale tundub küll , et oi kui kenasti ma ikka lõõritan ) . See laul on nii hea , et kuulaksid seda non-stop ,aga siis ühel hetkel jõuab kohale , et nüüd peab ruttu-ruttu laulu vahetama, sest seda NII head laulu on juba piisavalt palju kuulatud, et sellest võib varsti kõri auguni saada. Mõistagi seda ju ei taha, et hea laul tüütaks ära, kõrvale oleks ju hiljem piinav seda kuulata, ei saaks.



On olemas ka heade laulude kõrgem level. Tõsiselt head laulud !! Vot selliste laulude jaoks ei olegi vaja sõnu, sest neid kuulates saab end väljendaga igal võimalikul moel, tingimusi seadmata. Ja kui imelik see ka ei oleks, et ühest asjast ei saa küllalt, siis tõsiselt heast laulust ei saa küllalt ! Muidugi sa ei kuula seda 12 korda enne magamaminekut ja ei sea enda elu motot selle laulu sisu järgi ( absurdsus , mida mõned homo sapiensid kus juures teevad ! just lugesin, et ühe ameeriklanna moto on I kissed a girl , How weird is that ?? ) . Aga kui see kuskil täiesti lambist ( ette kavatsemata, sellele mõtlemata, planeerimata, hetkel kus sa seda kõige vähe ootaksid ) mängima hakkab, siis ei jää muud üle kui hakatagi tobedalt tõmblema ja mööda laulma ( seda ei juhtu kõigil , ma ei olegi kõik ) . Selle laulu sõnum on tähtis, see ütleb midagi, mingil hetkel Sa suudad seda seostada just enda tegemistega ja ehk isegi sealt šnitti võtta millekski. Ma liigitaks siia populaarsemad kunn Jacko laulud, sest pole olemas kaasakiskuvamaid rütme,ägedamaid kriiskamisi , sisukamaid sõnu ( lüürika EI OLE LEIDIDELE ) ja mingit " wow " faktorit, mis laulust laulu teeb. Sain sellele kinnitust kui käisin eile kontserdil -Meenutades Jacksonit- keegi ei suuda küll neid laule sama hästi laulda , nagu tema seda tegi, aga kui juba enda sees masina värgi käima saad ja käed väsimatult kokku-lahku hakkavad käima, siis peas kumisebki see laul juba ka tema esituses.





Black eyed peas - the E.N.D on täiesti WOWOWOWOWOOW geniaalne album

* Alive, Rock that body, Showdown, I gotta feeling , Meet me halfway





ps , The Ugly Truth peaosades Katherine Heigl ja Gerard Butleriga, väärt film ( film on seni kaua väärt kui parajas koguses naerda või nutta saab )


Stay Chill

No comments:

Post a Comment